Våra behandlingar

Undersökningar

De flesta kommer en gång varje år och får sina tänder undersökta, för att se att det inte finns trasiga fyllningar eller hål i tänderna. Finns där något att laga gör vi en terapi- och kostnadsplan som är individanpassad.

Lagningar

Lagningar görs som regel i ett material som heter composit. Ett tandfärgat material för bästa estetik.

Rotfyllning

Om man har fått en infektion i en tand så måste man rotbehandla tanden. Görs oftast vid ett par olika tillfällen.

Broar/proteser

Har man en tand eller kanske flera tänder som är trasiga räcker det inte alltid att laga, utan då får man göra en porslinskrona eller bro.Saknar man en eller flera tänder kan man välja att göra protes.

Implantat

Vill man inte ha löstagbar ersättning, protes, kan man välja att göra implantat. Skruvar i titan man fäster i käkbenet och som man sen gör porslinskronor på. Vi utför alla steg i den behandlingen på kliniken, även fastsättning av skruvarna.

Bettskenor

Om man har problem med huvudvärk,ont i käkleder, kanske tänderna är väldigt slitna. Då kan det vara så att man gnisslar eller pressar tänder. Bettskena är en mycket enkel men effektiv behandling.

Tandlossning

Blödande tandkött är ett tecken på att tandköttet inte är friskt. Kan vara gingivit, tandköttsinflammation, eller kanske tom parodontit, tandlossning. Då behövs behandling hos tandhygienisten som är expert på just detta. Oftast behövs mer än ett besök för att få bukt med problemet och sedan regelbundna stödbehandlingar. Att gå lite oftare brukar man tjäna på i längden.